"det är tre dar till jul och ett skitår är slut"

Tomas Andersson Wijs ord stämmer himla bra det här året. Vilket jävla skitår det har varit, både personligt och i världen. Det här året gör verkligen ont i hjärtat när jag tänker på det... Världen är galen och mitt liv har varit galet. Stress, en veckas semester på hela året, deppighet, människor i min närhet som mår dåligt och ännu mer stress... 2016, jag längtar så tills du tar slut! 
 
Idag har jag haft min familj hemma på julfika. Paket till kusinbarnen och massor med bus hela eftermiddagen och kvällen. Det ger så mycket energi att få umgås med mina pojkar även om de har så mycket energi och är helt tokiga ibland! "Marike jag älskar dig" är de bästa orden att höra från en snart-fyra-åring!
 
Imorgon ska jag sova länge, gå en runda på stan och sen göra mig i ordning för trerätters med fina kompisar.
Gott nytt år, bloggen! Vi ses 2017. 
 
 

IKEA och för lite sömn

Hej från mig, mitt i natten.
 
Som vanligt är klockan alldeles för mycket. Jag är inte alls bra på att sova på nätterna. Den här terminen har det varit extra slitigt med många sena nätter och tidiga morgnar. Imorgon (idag...) kan jag dock sova ganska länge, så det är skönt. 
 
Idag (jajaja, tjat, jag vet att det var igår) hängde jag på IKEA med en kompis. Hon fyndade massor och jag köpte ett påslakan och några papplådor. Det passar mitt kontrollbehov att de hade rea på lådorna så att jag kan organisera mitt liv ännu lite till... Underbart! Det var skönt att se lite folk och framför allt att träffa min kompis som jag har saknat. Jul"ledigheten" är en ganska klassisk isoleringstid för mig, speciellt nu när jag verkligen borde plugga. Idag har pluggandet gått sådär... Jag supersomnade när jag kom hem från IKEA och sen har jag varit för trött för att tänka. Jag har mest sett Bones och löst lite korsord, jag tror att jag behövde lite vila.
 
Imorgon ska jag och en kompis ha en Marike och Mathilda-dag, det var alldeles för längesen. Vi ska till Malmö och strosa rundor. Jag ska köpa en födelsedagspresent på Lush och sen hoppas jag på fika innan vi (och en tredje kompis) ska se Rouge One i Lund. Det blir andra gången för alla tre och det ska bli så kul att äntligen få diskutera den med någon annan än pappa och lillebror (som jag såg filmen med första gången). Jag tyckte verkligen, verkligen om den. Filmen är så tydligt skild från kanon både i musiken och i bilden, men samtidigt finns det exempelvis harmonier i musiken som påminner väldigt tydligt om den klassiska. Det är så snyggt gjort! Gillade också storyn och kopplingarna till fjärde filmen. Den är så revolutionär och tydligt politisk och jag älskar det. Har ni inte sett den så borde ni verkligen!
 
Nu ska jag se ett avsnitt till av Bones. Just nu ser jag säsong åtta och jag tycker att det är en fantastisk "mellanserier". Jag behöver inte tänka så mycket när jag ser den, samtidigt är den spännande och bra. Det är också ett bra tips! 
 
Godnatt och puss och kram!

Omstart och presentation

Jag har saknat att skriva. Det är befriande att skriva, vad det än handlar om. Tidigare ikväll funderade jag på att börja igen och kom på att den här bloggen fanns någonstans i gömmorna, så nu börjar jag om. En fresh start eller något sånt. 
 
Jag har hört att det är artigt med en presentation, so here we go:
 
Jag heter Marike. Jag är 24 och är born and raised i Skåne. Studerar teologi vid Lunds universitet och sedan hösten 2015 är jag antagen som prästkandidat för Lunds stift. Jag har ungefär ett och ett halvt års utbildning kvar innan jag prästvigs (om allt går som det ska) och det ska bli så himla roligt samtidigt som jag är panikslagen över att det snart är dags! Senast på julafton fick jag vara tjänstebiträde i en av församlingens kyrkor. Det är så häftigt att få fira gudstjänst så och lite extra coolt med julafton. Det var fantastiskt roligt!
 
 
Jag älskar historia. Jag menar det, inget skoj alls, bara på sant, jag älskar verkligen historia. De senaste tre åren har jag spenderat vecka 32 i Visby på Medeltidsveckan och det har blivit den veckan jag längtar efter hela året. Jag tycker så mycket om hela känslan, om gemenskapen, om miljön och om människorna. Alla föreställningar och krogar, god mat och vackra kläder. Det är livets bästa! Jag kommer säkert att skriva en del om längtan dit, den är oftast helt galen! Så här såg jag ut i somras. Det är en, inte helt historiskt korrekt, vikingatida hängselkjol som jag nästan hann sy helt färdig. Det ska till lite pärlbling och hängslorna ska ändras, sen är den helt färdig. 
 
 
Musik har alltid varit min grej. Mina föräldrar har alltid spelat mycket musik och min pappa är hobbymusiker. Jag har sjungit i hela mitt liv - typ innan jag kunde prata - och det gör jag fortfarande. Just nu sjunger jag mest i kör, men också lite själv under gudstjänster och så. Musik är en sådan inspiration i mitt liv, det är helt fantastiskt. Böcker är också fantastiskt. Jag älskar fantasy och skulle helst spendera hela mitt liv med att läsa just det. Dock hinner jag nästan aldrig längre... Det är det sämsta med att vara universitetsstudent, jag hinner inte läsa, inte pyssla, inte sy och inte se några TV-serier. Det längtar jag mest efter med att bli färdig. 
 
Min blogg kommer att handla om livet och allt som det innebär. Ibland kommer den också att handla om tro och tvivel. Det blir en salig blandning av vardag, vänner, pyssel, längtan och studier. Hoppas att ni vill hänga med! Puss och kram!