Omstart och presentation

Jag har saknat att skriva. Det är befriande att skriva, vad det än handlar om. Tidigare ikväll funderade jag på att börja igen och kom på att den här bloggen fanns någonstans i gömmorna, så nu börjar jag om. En fresh start eller något sånt. 
 
Jag har hört att det är artigt med en presentation, so here we go:
 
Jag heter Marike. Jag är 24 och är born and raised i Skåne. Studerar teologi vid Lunds universitet och sedan hösten 2015 är jag antagen som prästkandidat för Lunds stift. Jag har ungefär ett och ett halvt års utbildning kvar innan jag prästvigs (om allt går som det ska) och det ska bli så himla roligt samtidigt som jag är panikslagen över att det snart är dags! Senast på julafton fick jag vara tjänstebiträde i en av församlingens kyrkor. Det är så häftigt att få fira gudstjänst så och lite extra coolt med julafton. Det var fantastiskt roligt!
 
 
Jag älskar historia. Jag menar det, inget skoj alls, bara på sant, jag älskar verkligen historia. De senaste tre åren har jag spenderat vecka 32 i Visby på Medeltidsveckan och det har blivit den veckan jag längtar efter hela året. Jag tycker så mycket om hela känslan, om gemenskapen, om miljön och om människorna. Alla föreställningar och krogar, god mat och vackra kläder. Det är livets bästa! Jag kommer säkert att skriva en del om längtan dit, den är oftast helt galen! Så här såg jag ut i somras. Det är en, inte helt historiskt korrekt, vikingatida hängselkjol som jag nästan hann sy helt färdig. Det ska till lite pärlbling och hängslorna ska ändras, sen är den helt färdig. 
 
 
Musik har alltid varit min grej. Mina föräldrar har alltid spelat mycket musik och min pappa är hobbymusiker. Jag har sjungit i hela mitt liv - typ innan jag kunde prata - och det gör jag fortfarande. Just nu sjunger jag mest i kör, men också lite själv under gudstjänster och så. Musik är en sådan inspiration i mitt liv, det är helt fantastiskt. Böcker är också fantastiskt. Jag älskar fantasy och skulle helst spendera hela mitt liv med att läsa just det. Dock hinner jag nästan aldrig längre... Det är det sämsta med att vara universitetsstudent, jag hinner inte läsa, inte pyssla, inte sy och inte se några TV-serier. Det längtar jag mest efter med att bli färdig. 
 
Min blogg kommer att handla om livet och allt som det innebär. Ibland kommer den också att handla om tro och tvivel. Det blir en salig blandning av vardag, vänner, pyssel, längtan och studier. Hoppas att ni vill hänga med! Puss och kram!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: